Björnbär och kosprång

I dag var det en sån där härlig dag som jag gillar, inte lika varmt som innan utan man kunde andas. Så på den dagliga promenaden så hittade jag både björnbär och hallon. Jag älskar björnbär jag fick alltid det när jag var hos min mormor när jag var liten. Hon gjorde björnbärssylt och till det fick jag plättar med vispgrädde. Jag älskar vispgrädde. Jag har plockat en hel del björnbär genom åren men jag minns speciellt en gång då jag och min kusin var i Valinge för att plocka. Vi hade klätt oss heltäckande för att inte riva oss allt för mycket och förskansat oss med rejäla hinkar för här skulle det plockas bär. Sagt och gjort vi såg en hage och mitt i den växte det jätte mycket bär och jättestora.
-Nja jag vet inte om jag vill gå in där säger jag, det är fullt med kossor där inne. Jag är livrädd för kossor sen jag var på koloni när jag var liten och tvingades att bada med dem.
-Ah de är inte farliga bara lite nyfikna säger kusinen och skuttar över gärdsgården vig som en trapetskonstnär. Ja ja säger jag och kravlar mig över gärdsgården med alla mina hinkar och bröte. 
 
-Kolla så mycket bär här är ropar hon sen, jag muttrar lite för mig själv och tittar mig över axeln för att se om jag är förföld. Kom nu de struntar i oss nu plockar vi säger hon sen. Snart är vi inne i livliga samtal plockar den ena bunken efter den andra, hon står på andra sidan och jag ser henne genom snåret. Jag hör hur det brakar lite omkring mig men tänker inte mycket på det, det här var ju roligt. 
-Hur mycket har du fått säger jag sen inget svar så jag tittar upp i ett par bruna ögon!! Muu säger det sen jag tittar upp och är omrinfad av alla dessa varelser.!
 
Hjälp skriker jag de har kommit jag slänger mina hinkar över axlarna och här skulle man lätt platsat i sjukampen, jar rusar genom koflocken vilt skrikande och hoppar som en hind över gärdsgården.Kvar står de förvånade kossorna och glor fånigt efter mig. Sen ser jag kusinen sakta komma gående genom hagen med sina bär och frågar mig sedan
-Aggie varför tog du inte vägen genom grinden istället?
Får väl avsluta med att det blev en mycket god sylt och kossor nja de är söta men jag betraktar dom helst bakom ett elstängsel.    Kram Aggie
 

Om

Min profilbild Välkommen till min blogg. Detta är ingen matblogg utan en blogg som handlar om en kvinna mitt i livet. Före och efter barnen. Här får du ta del av mitt liv med en viss ironi och knorr på ibland.

RSS 2.0