I väntan på advent

Är ni julpyssliga? så där så ni pysslar, donar och pyntar flera veckor innan 1:a advent. Förr älskade jag pysslet innan, fundera ut vilka gardiner och andra dekorationer man skulle ha. Vilken stjärna eller ljusstake som skulle stå var osv. Julklapparna var oftast fixade i mitten på Oktober!! fattar inte hur man orkade. Men på något sätt så fixade man allt och var nöjd o glad när julafton kom. Numera har pyntet minimerats och många av alla mina julegubbar kommer aldrig ens fram ur alla gömmor längre. Har kommit på det att det blir advent och jul ändå. Men visst är det mysigt när fönstrena är tvättade och ljusstaken lyser så fint i köket kvällen innan advent. 
 
Ankomst det är det advent betyder om man landar lite i det så är det ett ord som kan betyda mycket, för mig står det för gemenskap,värme och kärlek. I musiken runt advent kan man hitta många röda trådar i det, kom till kyrkan och upplev gemenskap och få kärlekens budskap i våra fina sånger tillsammans med oss. Vill man inte sjunga kom ändå och få lite ro i själen. 
 
Ankomst kan oxå va de saker som händer runt omkring dig i det vardagliga livet, en rolig dag på jobbet med goa arbetskamrater med mycket skratt och gemenskap. En kram och hälsning från en god vän eller bara en helt fantastisk bra bok som man bara tänker; bara detta kapitlet oxå sen måste ! jag släcka och sova.
 
Ja nu rullar det på och snart är det bara en vecka kvar innan vännerna och jag far till London, pengar är växlade outfiten fixad, Grisagrace på dagis och väskan snart packad. Hade inte tänkt fylla den så mycket på ditvägen utan på hemvägen istället. Det ska bli så roligt och jag är så glad att jag har så fina vänner och då snackar vi ankomst.
 
För att återgå till dagens tema advent och ljusestakar, funderar på om jag ska hänga upp stjärnor i år?  Förra året såg jag så fina stakar i trä for i väg och köpte dem. Pyntade upp dem i fönstrena och senare på kvällen kommer maken hem. Han märker förstås inget ( inget ovanligt) utan slänger sig som vanligt ner i soffan med ett stadigt tag om fjärrkontrollen. Hör hur han muttrar för sig själv när det blir reklam ett inslag om ljusstakar på lampfabriken. 
-vad säger du?
 
-vilka jäkla fula ljusstakar muttrar han 
-de där? men de var ju ett bra pris
-ja så fula som de var så får de väl vraka bort dem.
På tv inslaget visade de mina ljusstakar som jag nyligen köpt och satt fram, jaha vad har du gjort i dag då?
-jo jag har satt fram våra nya stakar kom får du se.
 

Om

Min profilbild Välkommen till min blogg. Detta är ingen matblogg utan en blogg som handlar om en kvinna mitt i livet. Före och efter barnen. Här får du ta del av mitt liv med en viss ironi och knorr på ibland.

RSS 2.0