Dalamys

De tre senaste åren har vi tagit en långweekend i Hedemora Dalarna, det är så skönt att komma iväg några dagar i oktober när hösten står i sin vackraste skrud. Och fasten väderprognosen visade på annat så levererade Dalarna även i år en vackert väder. För ett par år sedan när vi var här åkte vi upp till sjön Gloten vår vän dalmasen har en stuga vid den och maken och masen tog ekan rodde ut och lade nät. Dagen därpå for vi dit ut igen det var en härlig dag Grisagrace och jag gick i skogen ja hon fick vara lös och for som en skottspole fram och tillbaka i buskagen solen sken och det var sådär lite krispigt kallt. Maken och masen rodde ut och helt plötsligt mitt i solskenet ute i sjön kom det flingor sakta singlande ner över dem och oss. Det snöade!  Vilken känsla och vilken magi ett sådant där ögonblick som etsar sig fast och man plockar fram när livet känns så där upplyftande och roligt.
 
I går tog vi oss en roadtripp maken och jag, vi körde runt på alla de ställena vi var på under alla år som vi tillbringade somrarna här när barnen var små. Under två veckor varje sommar var det mintid på jorden som gällde, det var då jag laddade batterierna och fick ro i själen. Masen bodde ute i ett rött hus på landet i Ansta där det fanns en stor trädgård med gamla träd och mycket bärbuskar. Dottern lade täcke och snörade fast kuddar på trädgrenarna och lekte häst, sönerna hade bilpark med grävmaskiner i gruset och gräset och hundarna kunde springa lösa hur de ville. Jag vet det låter som Astrid Lindgren men det var verkligen så. Och jag älskade det. Så det var med lite vemod man for förbi och återsåg alla de platserna. 
 
I dag får det bli en tur till Borlänge och även en runda på stan, här finns små mysiga affärer och tänkte att jag skulle ta mig en stund inne i garnaffären. Kanske kan man fynda något, får nog bli en tur till puben oxå en öl och en planka till kanske, ja vi får se dagen ligger framför mig som ett oskrivet blad och det gillar jag. Inga måsten bara va....
Ha det gott ni oxå i höstvädret tänd några ljus krama varandra och lev i nuet 
Kram Aggie
 

Om

Min profilbild Välkommen till min blogg. Detta är ingen matblogg utan en blogg som handlar om en kvinna mitt i livet. Före och efter barnen. Här får du ta del av mitt liv med en viss ironi och knorr på ibland.

RSS 2.0